Mainos

Liike on lääke – Miten kunta voi tukea työn­te­ki­jän ter­veel­li­siä elä­män­ta­po­ja?

Aloittaminen voi olla tunnetusti haastavaa, myös liikunnallisen elämäntavan kohdalla. Miten yhdistää liikunta toimistotyöläisen arkeen? Sallan kunta on houkutellut paluumuuttajia töihin takaisin kotiseudulle, keskelle ei mitään, mutta kuitenkin kaiken keskiöön. Tässä jaksossa kuulemme heistä kahdelta työntekijöiden hyvinvoinnin tukemisesta ja liikunnallisen elämäntavan ylläpitämisestä.

-

Kuuntele Itkua vai iloa – työskentely tulevaisuuden kunta-alalla -podcastin viidestoista jakso alta:

Viihtyisässä ja erämaisessa Sallassa jumppatuokiot työpäivien lomassa ovat tuoneet yhteisöllisyyttä ja iloa sekä vähentäneet toimistotyöntekijöille valitettavan tuttuja niska-hartiaseudun kipuja. Lajitaitoja on päässyt puolestaan tuetusti esimerkiksi keilauksen ja laskettelun parissa sekä räätälöityjen liikuntaohjelmien kautta. Tämä on vaikuttanut myönteisesti myös kunnan talouteen, sillä edullisten mahdollisuuksien takia palveluiden käyttäjien määrä on kasvanut. Miten muuten työntekijän terveellisiä elämäntapoja tuetaan Sallassa? Miten kehityskeskusteluita voidaan hyödyntää osana prosessia?

Työntekijän terveellisten elämäntapojen tukemisesta keskustelevat Sallan kunnan liikunta- ja nuorisopalveluiden johtaja Petteri Salmijärvi ja hallintojohtaja Seppo Selkälä, yhdessä Tekijöiden Lappi -hankkeen Henna Kymäläisen kanssa.

Sallan jakso