pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Helatorstai: Tänään vie­te­tään he­la­tors­tai­ta, jolloin "ruo­ho­kaan ei kasva" – mikä se oikein on ja mistä nimitys tulee?

Tilaajille

Levi haluaa kan­nus­taa tu­ris­te­ja kier­rät­tä­mään – jät­tei­den kul­jet­ta­mi­nen mökistä eko­pis­teel­le vaatii mat­kai­li­jal­ta viit­se­liäi­syyt­tä ja la­jit­te­lu­tai­to­ja

Matkailukeskuksen toimijoiden mukaan asiakkaat odottavat matkakohteelta ympäristöystävällisyyttä ja haluaisivat itsekin kierrättää.

Alkava matkailusesonki moninkertaista Levin jätekuorman. Yksi matkailukeskuksen haasteista on, miten alueen matkailijat saataisiin tehokkaammin kierrättämään omat jätteensä. Levillä on viisi kierrätyspistettä, jossa yhdessä voi kierrättää pakkausmuovia.

Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari kertoo, että alueen matkailijat ovat toivoneet parempia kierrätysmahdollisuuksia. Ongelmana on, että useimpien mökkirakkojen roskakatoksessa on astiat vain sekajätteelle, jolloin matkailijan olisi kuljetettava itse kierrätettävä materiaali johonkin alueen ekopisteistä.