työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

pääkirjoitus: Hal­li­tus­neu­vot­te­li­jat se­lät­ti­vät en­sim­mäi­sen krii­sin­sä, mikä lu­pai­lee por­va­ri­hal­li­tus­ta – se tar­vit­see sel­viy­tyäk­seen korkeaa krii­sin­sie­to­ky­kyä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lap­si­per­hei­den apu tur­vat­ta­va

Lapsiperheiden elämään, vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyvä avuntarve on kasvanut viime vuosina moninkertaisesti. Erityisesti vauvaperheet ovat kovilla. Lapsuuden aikaisten haitallisten kokemusten vaikutukset näkyvät pitkälle tulevaisuuteen terveys-, päihde- ja mielenterveysongelmina sekä pärjäämisen ja työllistymisen vaikeuksina.

Noin viidennes lapsista elää perheessä, jossa vanhemmalla on mielenterveysongelmia. Mielenterveys- ja päihdeongelmista kärsivien odottavien sekä vauva- ja lapsiperheiden oikeus palveluihin tulee turvata paremmin. Nyt liian moni jää yksin ongelmien kanssa ja tilanteet vaikeutuvat. Lapin ensi- ja turvakoti tarjoaa maksuttomia palveluja maksusitoumusta edellyttävien palvelujen ohella lappilaisille lapsiperheille.

Tulevat kansanedustajat päättävät monista lapsiperheiden pärjäämiseen liittyvistä asioista, joilla on kauaskantoisia inhimillisiä ja taloudellisia vaikutuksia. Ensi- ja turvakotien liiton tärkein vaaliviesti on, että lapsiperheiden köyhtyminen on pysäytettävä. Vaurioittavinta on vauvaperheiden köyhyys.

Vuosia on korostettu varhaista tukea ja ongelmien ehkäisyä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.