Pääkirjoitus: Vihreän siir­ty­män jät­ti-in­ves­toin­tien hank­ki­mi­nen Me­ri-Lap­piin edel­lyt­tää alueen kuntien yh­teis­työ­tä – sen aloit­ta­mis­ta ei voi enää lykätä tuon­nem­mak­si

Kolumni: Rkp:n on va­lit­ta­va arvojen ja edun­val­von­nan välillä ja jäl­kim­mäi­nen on vah­voil­la

Merikotka: Me­ri­kot­ka sil­pou­tui tuu­li­voi­ma­laan Kemin Ajok­ses­sa – tut­ki­ja: tällä het­kel­lä tie­dos­sa­ni on yh­teen­sä 48 ta­paus­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lapissa ko­ro­na­tar­tun­nat ovat kas­vus­sa, mutta huo­lis­saan ei tar­vit­se olla – "THL:n en­nak­ko­pää­tös nel­jän­sien ro­ko­tuk­sien laa­jen­ta­mi­ses­ta oli ter­ve­tul­lut"

Viimeisten viikkojen aikana Lapin vuodeosastojen koronapotilasmäärät ovat lähteneet kasvuun. Lappiin on saatu nyt myös suun kautta otettavaa koronaviruslääkettä.

Koronatartuntojen määrä on Lapissa kasvussa uusimman virusvariantin (Omikron BA.5) myötä. Ärhäkästi tarttuva variantti pystyy kiertämään jo hankitun rokotesuojan.

– Viimeisten 2–3 viikon aikana Lapin vuodeosastojen potilasmäärät ovat lähteneet kasvuun. Kolmansien rokotusten teho laskee, kun rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta, kertoo Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin infektiolääkäri Markku Broas.

Länsi-Pohjassa sairaalakuormitus on väkimäärään suhteutettuna runsaampaa kuin Lapin sairaanhoitopiirin alueella. Broaksen mukaan tartuntatilanteen kehittymistä on tässä vaiheessa vielä vaikea ennakoida.

– Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ennakkopäätös neljänsien rokotuksien laajentamisesta oli hyvin tervetullut. Itse olisin toki toivonut, että rokotukset oltaisiin voitu aloittaa heti.

Lue lisää: THL

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.