Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman ja mah­dol­li­suu­det hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Pääkirjoitus: Lo­hen­ka­las­tus­kiel­to pa­kot­taa Uts­joel­la pai­kal­li­set ra­ken­ta­maan uu­del­leen arkensa

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Lapin kuntien var­to­mas­sa kai­vos­ve­ros­sa nousi vah­voil­le ro­jal­tei­hin pe­rus­tu­va malli

Kaivosveroa valmistelleen työryhmän arviomuistio lähti kesäksi lausuntokierrokselle.

Kaivosveron toteuttamista arvioiva työryhmä on kallistunut sille kannalle, että paras ratkaisu uudelle kaivosverolle voisi olla rojalteihin perustuva malli.

Työryhmän arviomuistio lähetettiin keskiviikkona lausuntokierrokselle, joka on auki 5. elokuuta asti lausuntopalvelu.fi:ssä. Muistion ja siitä annettujen lausuntojen perusteella tehdään päätös kaivosveron toteuttamismallista hallituksen esityksen valmistelua varten.

Rojaltit eivät riipu siitä, miten kannattavaa kaivosyhtiöiden toiminta on, vaan ne maksetaan heti kaivostoiminnan alkaessa maaperässä olevien kaivosmineraalien arvon tai niiden louhitun määrän mukaan.

Rojaltipohjaisen järjestelmän etuna on myös se, että niiden avulla kaivosvero olisi työryhmän mukaan mahdollista toteuttaa verrattain yksinkertaisesti Suomen verotusjärjestelmässä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.