Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

Lapin kä­rä­jä­oi­keus lan­get­ti kah­del­le eh­dol­lis­ta van­keut­ta ra­han­pe­sus­ta – vas­taan­ot­ti­vat hui­jauk­sen avulla saatuja rahoja ja tulivat myös itse hui­ja­tuik­si

Lapin käräjäoikeus antoi viime torstaina kansliatuomion monimutkaisessa rahanpesuvyyhdessä, jossa sekä syytettyjä että asianomistajia oli sosiaalisen median avulla huijattu lähettämään rahaa.

Käräjäoikeus tuomitsi 43-vuotiaan naisen 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen kahdesta törkeästä rahanpesusta. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan kahdelle asianomistajalle yhteensä 68 000 euroa vahingonkorvauksia sekä korvaamaan heidän oikeudenkäyntikulunsa.

Kaksi asianomistajaa oli tutustunut tahoillaan sosiaalisen median kautta henkilöihin, joille olivat lähettäneet rahaa. Toinen asianomistajista oli lähettänyt yhteensä 48 000 euroa ja toinen 20 000 euroa. Rahaa tarvittiin muun muassa "yrityksen joulubonuksiin".

Rahat eivät kuitenkaan menneet sosiaalisen median kautta tavatuille henkilöille vaan 43-vuotiaan suomalaisnaisen tilille. Tämä puolestaan siirsi ne henkilölle, joka oli ottanut yhteyttä niin ikään sosiaalisessa mediassa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi