Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Lapin hy­vin­voin­tia­lue ko­rot­taa ma­ta­lim­pia palk­ko­ja – osalla pal­kan­ko­ro­tus useita satoja euroja

Lapin hyvinvointialue käyttää Sote-sopimuksen alaiset paikallisesti päätettävät palkkojen korottamiserät pääosin matalimpien palkkojen korottamiseen.

Hyvinvointialueen mukaan tällä lisätään palkkojen oikeudenmukaisuutta ja edistetään palkkojen harmonisointia. Tällä tavoitellaan sitä, että yhtä vaativaa työtä tekevien työntekijöiden palkat ovat jatkossa keskenään samat.

Harmonisointi toteutetaan niin, että yhtä vaativaa työtä tekevien alimmat palkat nostetaan lähivuosina korkeimpien palkkojen tasolle. Hyvinvointialueen mukaan kenenkään palkka ei siis laske harmonisoinnin vuoksi.

Palkat nousevat yhteensä noin 5700 sote-sopimuksen piirissä työskentelevällä. Osa palkankorotuksista on pieniä, mutta osalla palkka nousee useita satoja euroja.

Korotukset koskevat useita eri ammattiryhmiä. Esimerkkinä erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon lähihoitajien alimman tason lähtöpalkka korotetaan 2400 euroon ja sairaanhoitajien alimman tason lähtöpalkka 2700 euroon.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi