Eduskuntavaalit: Oi­keis­to leik­kai­si, va­sem­mis­to ei, vihreät empii – Lapin Kansan vaa­li­ko­ne kertoo, että lap­pi­lais­eh­dok­kai­den leik­kaus­lin­ja nou­dat­taa tuttua jakoa

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Lapin ely-kes­kus ja Destia ko­kei­le­vat uutta so­ra­tei­den kun­nos­tus­me­ne­tel­mää – ­tie­hen se­koi­te­taan kui­tu­liuos­ta

Rovaniemellä Niesintiellä kokeillaan uutta sorateiden kunnostusmenetelmää, Lapin ely-keskus ja Destia oy tiedottavat.

Ely-keskus ja Destia pilotoivat uutta menetelmää Niesintiellä Unarin Luusuan ja Välikosken sillan välillä yhteensä noin neljän kilometrin matkalla.

Soratietä parannetaan Destian ja Tapojärvi oy:n yhteistyössä kehittämällä soratien pölynsidonta- ja stabilointikäsittelyllä eli Dustbinder -menetelmällä.

Tiedotteen mukaan uusi menetelmä sitoo soratien pinnassa olevan hienoaineksen ja vähentää tien pölyämistä, lisää tien kantavuutta ja vähentää tien altistumista kelirikolle.

Käsittelyssä kuituliuosta sekoitetaan soratien rakenteeseen. Kuituliuos on ympäristöystävällinen ja biohajoava. Tuote ei liukene veteen, eikä se näin ollen kulkeudu sadevesien mukana ympäristöön.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.