Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Län­si-Poh­jan sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä on todettu tällä vii­kol­la 430 uutta ko­ro­na­vi­rus­ta­paus­ta – sai­raa­la­hoi­don tarve vä­hen­ty­nyt

Tämän viikon aikana Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 430 uutta koronavirustapausta, tiedottaa sairaanhoitopiiri.

Sairaanhoitopiirin mukaan sairaalahoidon tarve on hieman vähentynyt eikä keskussairaalassa ole korona vuoksi hoidossa olevia. Terveyskeskuksen vuodeosastoilla on yhteensä alle viisi koronapotilasta.

Sairaalakuormituksen odotetaan kuitenkin jonkin verran lisääntyvän, koska taudin leviämistä ei voida enää voimakkaasti rajoittaa. Sairaanhoitopiirin mukaan jokaisen oma toiminta on nyt tärkeässä roolissa. Lievissäkin hengitystietulehduksen oireissa tulee pysyä kotona ja välttää kontakteja.

Meri-Lapin kunnissa testaus-, jäljitys-, eristys- ja karanteenikäytännöt muuttuvat lauantaista alkaen. Alueella muun muassa luovutaan koronakaranteeneista käytännössä kokonaan. Myös tartuntatautilain mukaisista eristyspäätöksistä luovutaan pääsääntöisesti.

Lue lisää:

Ka­ran­tee­ni-

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.