Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

"Lä­hel­tä piti -ti­lan­tei­ta kyllä on lii­kaa", sanoo ve­tu­rin­kul­jet­ta­ja – al­ku­vii­kos­ta moot­to­ri­kelk­ka jäi jumiin ta­so­ris­teyk­seen ja tu­hou­tui tör­mäyk­ses­sä junan kanssa

Veturinkuljettaja Antti Äijälä joutuu kokemaan monesti läheltä piti -tilanteita, kun junaradan varressa on sinne kuulumattomia ylittäjiä. Junaratojen varret pitää hänen mielestään rauhoittaa kokonaan vai junaliikenteelle.

Näkyvyys junan ohjaamosta ikkunasta eteenpäin ei ole hääppöinen, vaikka juna seisoo Oulun asemalla valaistulla ratapihalla aamun kajossa. Entäs sitten, kun vauhtia on 140 kilometriä tunnissa ja edessä on säkkipimeä rataosuus? Koetapa saada juna pysähtymään, jos jotakin sinne kuulumatonta tulee radalle.

Oululainen VR:n veturinkuljettaja Antti Äijälä kertoo, että matkustajajunan pysähtymismatka korkeimmasta matkavauhdista eli parin sadan kilometrin tuntinopeudesta on kilometrin verran.

Yksi kuljettajan toimintakykyä valvova laite junassa on turvalaitteen poljin, jota poljetaan koko ajan ja pitää tietyin väliajoin kuitata. Jos kuittausta ei tapahdu, juna alkaa automaattisesti jarruttaa. Antti Äijälä sanoo, että jalka tottuu äkkiä polkimeen eikä ala krampata.
Yksi kuljettajan toimintakykyä valvova laite junassa on turvalaitteen poljin, jota poljetaan koko ajan ja pitää tietyin väliajoin kuitata.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita