Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kylien ke­hit­tä­mis­sää­tiön hal­li­tus ei voi sulkea sil­miään pa­he­ne­val­ta us­kot­ta­vuus­on­gel­mal­ta – toi­mi­tus­joh­ta­jan si­joi­tus­toi­met on sel­vi­tet­tä­vä

Pääkirjoitus // 23.9.2022

Rovaniemen kylien kehittämissäätiön toimintaa johtava hallitus ei aio irtisanoa kaupungin konsernijohdon luottamuksen menettänyttä toimitusjohtajaansa Heli Välikangasta, eikä tehdä selvitystä hänen toimista, vaikka kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio tätä esittää kaupunginhallitukselle.

Päätös syntyi äänin 4-1. Erottamisen ja selvityksen kannalla on vain puheenjohtaja Nina Teräs (sit./kesk.), joka jätti päätökseen eriävän mielipiteensä. Muut jäsenet – kaikki vasta aloittaneita – olivat asiasta toista mieltä.

Taustalla on Rovaniemen riskisijoitusten selvittely, missä kaupungin konserniasiamiehenä toiminutta Välikangasta syytettiin törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä ja kaupunginkamreeri Jussi Päkkilää virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita