Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Kuun­te­le Vasan poik­keus­ti­la pod­cast: Mikki my­kis­tyy, kun op­pi­tun­ti alkaa – Miten etä­opis­ke­lu oikein sujuu lu­kios­sa ja am­mat­ti­kou­lus­sa?

Vasan poikkeustila podcastia äänitetään täysin etänä.
Vasan poikkeustila podcastia äänitetään täysin etänä.

Ensimmäiset minuutit etätuntia ovat kiusallisia, kun oppilaat eivät vastaa opettajan tervehdyksiin. Toiset seuraavat oppituntia, toiset eivät.

Mari Molkoselkä, Venla Kiiskinen ja Julia Laiho keskustelevat lukio- ja ammattikouluopiskelusta poikkeusaikana.

Mediassa nostetaan esiin nuoria, jotka keksivät nokkelia keinoja ylläpitää luokkahenkeä netissä. Toisessa todellisuudessa monet opiskelijat mykistävät mikkinsä ja ottavat tuntien aikana päiväunia. Koulukaverit ovat osoittautuneet vain kavereiksi koulussa, ei sen ulkopuolella.

Vasan uusi podcast-sarja käsittelee nuorten elämää koronatilanteen keskellä. Podcast on äänitetty täysin etänä, koska sen tekijät ottavat ystävällisesti sosiaalista etäisyyttä toisistaan. Jakson päätteeksi esitellään uusi karanteenihaaste, joka suoritetaan Vasan Instagram-tilillä @lapinkansavasa.

Tämä jakso on äänitetty maanantaina 4.5.2020.

Kuuntele poikkeustila podcast:

Kuuntele Vasan podcasteja:

Lapin Kansan podcastit ovat myös Spotifyssa ja Apple Podcasteissa.