pääkirjoitus: Yh­teis­ym­mär­rys­asia­kir­ja avasi Suo­mel­le ja Ruot­sil­le ovet Naton jä­se­nyys­neu­vot­te­lui­hin – Turkki sai ha­lua­man­sa, vaikkei mikään muu­tu­kaan

Ruokahuolto: Suomen vil­ja­va­ras­tot hu­pe­ni­vat his­to­rial­li­sen vä­häi­sik­si

Mainos: Lapin Kansa Digin ke­sä­tar­jous: 17,90 € 3kk, vain tänään.

Kuun­te­le Vasan pod­cast: Onneksi kun­ta­vaa­lit on pian ohi – Miksi kun­ta­vaa­lit ja kun­nal­li­nen pää­tök­sen­te­ko eivät tavoita nuoria?

Vasan uudessa podcast-jaksossa kuullaan neljän nuoren lappilaisen ehdokkaan perustelut sille, miksi on tärkeää äänestää kuntavaaleissa.

Venla Kiiskinen, Julia Laiho ja Mari Molkoselkä keskustelevat Vasan podcast-jaksossa kuntavaaleista.
Venla Kiiskinen, Julia Laiho ja Mari Molkoselkä keskustelevat Vasan podcast-jaksossa kuntavaaleista.
Kuva: Iiro Kerkelä

Enää ei jaksa puhua kuntavaaleista, mutta ei hätää, vaalit ovat aivan kohta ohi.

Mari Molkoselkä, Venla Kiiskinen ja Julia Laiho keskustelevat Vasan uudessa podcast-jaksossa kuntavaaleista ja siitä, miksi nuorten on vaikeaa kiinnostua vaaleista.

Ehdokkaiden on haastavaa tavoitta nuoria eikä kaikkia ehdokkaita löydä edes vaalikoneista. Vaalilipukkeet, lehtimainokset ja tienvarsikyltit luovat mielikuvia, mutta tavoittavatko ne todella äänestäjän?

Kunnanvaltuuston päätökset eivät saavuta nuoria, koska pelkkä tiedote kaupungin sivuilla ei enää vuonna 2021 riitä. On mentävä sinne, missä nuoret ovat.

Jaksossa kuullaan myös neljän lappilaisen nuoren kuntavaaliehdokkaan perustelut sille, miksi nuorten on tärkeää äänestää.

Kuuntele Vasan podcast:
Kuuntele Vasan aiempia jaksoja: