Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Tilaajille

Kuu­ma­nie­men ryh­mä­ko­tiin Ke­mi­jär­vel­lä ei saada hoi­ta­jia – Avi puut­tu­nut toi­min­taan useaan ot­tee­seen

Asukkaiden määrää joudutaan vähentämään.

Kuumaniemen ryhmäkodin henkilöstön rekrytointiongelmat Kemijärvellä alkoivat viime vuoden lopulla, mutta jatkuvat edelleen.
Kuumaniemen ryhmäkodin henkilöstön rekrytointiongelmat Kemijärvellä alkoivat viime vuoden lopulla, mutta jatkuvat edelleen.
Kuva: Katja Palmqvist

Kemijärven Kuumaniemen ryhmäkodissa työntekijöiden terveys ja turvallisuus ovat vaarantuneet, sillä väkivalta- ja uhkatilanteiden lisäksi vakituista henkilöstöä rasittaa jatkuva sijaisten kouluttaminen.

Työvuoroja jaettaessa tasa-arvo ei toteudu, ongelmia on yhteistyössä, eikä esimieheltä saa tukea työn tekemiseen, kerrotaan aluehallintoviraston tarkastuskertomuksessa. Saman vahvistavat useat yksikössä työskennelleet työntekijät.