Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Kuntia pa­tis­tel­laan sääs­tä­mään sähköä ja va­rau­tu­maan sen sään­nös­te­lyyn – säh­kö­pu­laa pi­de­tään kui­ten­kin epä­to­den­nä­köi­se­nä

Sähköpulaa pidetään epätodennäköisenä, mutta siihen kuitenkin varaudutaan.

Kuntia patistellaan ensi talveksi energiansäästötoimiin sähköpulan varalle.

– Sähköpula voi tulla, mutta se on epätodennäköistä tällä hetkellä, valvomopäällikkö Arto Pahkin kantaverkkoyhtiö Fingridistä sanoo.

Pahkin puhui aiheesta viime torstaina kuntien edustajille valtakunnallisessa seminaarissa, jossa käytiin läpi erilaisia ennusteita ensi talveksi. Aiheina olivat niin talven lämpötilojen ennakointi kuin sähkön hinnan kehityskin.

Keskuskeittiöt, ympärivuorokautiset asumisyksiköt ja sairaalat ovat tyypillisiä kriittisiä kohteita, joiden sähkönsaanti pitäisi turvata häiriötilanteissakin. Nämä ruoankuljetuslaatikot on kuvattu Rovaniemen kaupungin keskuskeittiöllä.
Keskuskeittiöt, ympärivuorokautiset asumisyksiköt ja sairaalat ovat tyypillisiä kriittisiä kohteita, joiden sähkönsaanti pitäisi turvata häiriötilanteissakin.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi