Pääkirjoitus: Suden kan­nan­hoi­dol­li­nen jahti on aloi­tet­ta­va Suo­mes­sa mah­dol­li­sim­man pian

Viikon kuva: Ruuhkaa Jää­me­ren­tiel­lä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kun säh­kö­kai­raa käyt­tä­nyt Markku näki peu­ka­lon­sa jäällä, hän tiesi ti­lan­teen olevan vakava – nyt mies haluaa va­roit­taa ihmisiä ar­kis­ten lait­tei­den vaa­rois­ta

Markku Törmäsen tavanomainen pilkkireissu pääsiäislauantaina katkesi peukalon irtoamiseen. Nyt mies haluaa varoittaa muita arkisten työkalujen vaaroista. Törmänen kuljetettiin helikopterilla Tampereelle käsikirurgiaan, sillä nopeus on ensiarvoisen tärkeää hoidon onnistumisessa. Suurin osa jääkairaonnettomuuksista on sormivammoja.

Repaleinen peukalo Kitkajärven jäällä muistutti kuusamolaista Markku Törmästä jäniksen kaadosta ja sen nylkemisestä. Pääsiäislauantain pilkkireissu oli juuri saanut hirvittävän käänteen. Akkukaira tempaisi Törmäsen vasemman käden hanskan irti. Peukalo meni mukana.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että pitikö tässä näin käydä. Syyllistin itseäni ja harmittelin asiaa. Oli pääsiäinen ja tarkoitus oli kokea talviverkkoja ja paistaa makkaraa. Olin myös juuri varoittanut vaimoani akkukairan vaaroista, Törmänen kertoo.

Törmänen, joka oli tietoinen irronneiden raajojen uudelleenkiinnittämisestä, ymmärsi ottaa peukalonsa talteen. Se laitettiin hanskan sisälle suojaan.

"Järkytystä tai shokkia ei tullut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.