Ukrainan sota: Ze­lens­kyi vaatii li­sä­pa­kot­tei­ta Ve­nä­jäl­le ydin­voi­ma­lan tu­lit­ta­mi­sen vuoksi

Kulttuuri: Tu­le­vai­suus tulikin tykö – Jenni Räinä on vii­py­nyt teok­sis­saan jo kauan siinä mai­se­mas­sa ja niiden ih­mis­ten pa­ris­sa, joista Suo muistaa -e­si­kois­ro­maa­ni kertoo

Tilaajille

Ko­run­dis­sa avau­tu­nut Kes­kus­te­lu-näyt­te­ly on ku­va­tai­tei­li­ja Katja Juholan väi­tös­kir­jan tai­teel­li­nen osuus

Näyttely nostaa esille kolme ajankohtaista ja osin kiistanalaistakin teemaa: metsäkiistat, kaivoskonfliktin ja luonnon voimat.

Brittitutkija Francis Joy pyörittelee sormiaan kasvojensa edessä ja kysyy: eivätkö ne näytäkin ihan puunoksilta? Kukaties varpaillekin kasvaisi juuret, jos ne upottaisi maahan? Seinällä kohoaa kuvataiteilija Maria Huhmarniemen ja työryhmän teos, jossa puuvalokuvat kutoutuvat puihin liittyviin viisauksiin.

Francis Joyn taustalla Maria Huhmarniemen ja työryhmän puuaiheinen teos.
Francis Joyn taustalla Maria Huhmarniemen ja työryhmän puuaiheinen teos.
Kuva: Jussi Pohjavirta

– Kun puita katsoo tarkkaan, niistä voi löytää monia ihmismäisiä piirteitä. Puihin liittyy myös paljon ikivanhaa viisautta. Luonnolla on oma, henkinen ulottuvuutensa ja metsä on paikka, jossa ihminen voi uudistua. Paljon tästä tiedosta on valitettavasti jäänyt talouskasvun ja materialismin jalkoihin, Joy sanoo.