työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ko­ro­na­tar­tun­nat li­sään­tyi­vät 154 pro­sent­tia Norr­bot­te­nis­sa – joulun jälkeen todettu yli 1 300 uutta tar­tun­taa

Ennen joulua ollut tasaisempi hetki Pohjois-Ruotsin koronatartunnoissa on ohi. Joulun kahta puolta olleilla viikoilla koronatartunnat lisääntyivät 154 prosenttia eli koronaa on joulun jälkeen ollut kaikissa Norrbottenin kunnissa.

Isoimmat tartuntamäärät ovat kaupungeissa. Luulajassa tuli ilmi viikolla 52 yli 350 tartuntaa, Kiirunassa 110, Bodenissa 74 ja Piteåssa 69.

Tornionlaakson kunnissakin tartunnat ovat lisääntyneet. Haaparannalla oli viime viikolla 21 tartuntaa, Övertorneålla 36 ja Pajalassa 16. Övertorneålla tautiketjut lähtivät kasvamaan jo ennen joulua.

Uusi vuosi rumentaa lukuja

Norrbottenin tartuntatautilääkäri Anders Nystedt ei yllättynyt kasvaneista tartuntaluvuista, vaan epäili määrän vain kasvavan kun uuden vuoden vieton jälkeen ihmiset menevät testeihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.