tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ko­ro­na­tar­tun­nat li­sään­tyi­vät 154 pro­sent­tia Norr­bot­te­nis­sa – joulun jälkeen todettu yli 1 300 uutta tar­tun­taa

Ennen joulua ollut tasaisempi hetki Pohjois-Ruotsin koronatartunnoissa on ohi. Joulun kahta puolta olleilla viikoilla koronatartunnat lisääntyivät 154 prosenttia eli koronaa on joulun jälkeen ollut kaikissa Norrbottenin kunnissa.

Isoimmat tartuntamäärät ovat kaupungeissa. Luulajassa tuli ilmi viikolla 52 yli 350 tartuntaa, Kiirunassa 110, Bodenissa 74 ja Piteåssa 69.

Tornionlaakson kunnissakin tartunnat ovat lisääntyneet. Haaparannalla oli viime viikolla 21 tartuntaa, Övertorneålla 36 ja Pajalassa 16. Övertorneålla tautiketjut lähtivät kasvamaan jo ennen joulua.

Uusi vuosi rumentaa lukuja

Norrbottenin tartuntatautilääkäri Anders Nystedt ei yllättynyt kasvaneista tartuntaluvuista, vaan epäili määrän vain kasvavan kun uuden vuoden vieton jälkeen ihmiset menevät testeihin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita