Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ko­ro­na­ku­ri­muk­sen loppu hää­möt­tää – koor­di­naa­tio­ryh­mä: sai­ras­tu­nei­den eris­tyk­sis­tä ja kou­lu­lais­ten mas­ki­suo­si­tuk­ses­ta voidaan luopua, te­ho­hoi­to ei kuor­mit­tu­nut Lapissa

Lapin sairaanhoitopiirissä on kuluneen neljän päivän aikana tähän mennessä todettu 1248 uutta koronatapausta. Arvio on, että uusien tartuntojen viikkomäärä nousee kahteen tuhanteen.

Tehohoito ei ylikuormittunut

Tehohoidon kuormitus on pysynyt edelleen matalana Lapin keskussairaalassa. Osastolla on hoidettava 10 koronaan sairastunutta ja osa heistä on hakeutunut hoitoon muusta syystä kuin koronan takia.

Rokotukset tepsivät

Koronakoordinaatioryhmän mukaan tautitilanne on kehittynyt otettujen rokotusten ja syntyneen vastustuskyvyn vuoksi sellaiseksi, että alueella voidaan edelleen purkaa epidemiaan liittyviä toimenpiteitä ja mennä askeleittain kohti normaalia.

Koronakoordinaatioryhmän mukaan peruskoululaisten maskisuosituksesta ja yleisestä hoivayksiköiden ja terveydenhuollon osastojen vierailukiellosta voidaan luopua.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi