Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kor­ko­jen kään­ty­mi­nen nousuun mer­kit­see hal­li­tuk­sel­le uu­den­lai­sia ta­lous­pai­nei­ta – val­tio­ta­lou­den vel­kaan­tu­mi­sen vä­hät­te­lyn on lo­put­ta­va

Pääkirjoitus // 26.4.2022

Taloudessa mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmuus. Vanha viisaus tuli monen mieleen, kun lainojen korot lähtivät nousuun vastoin alan asiantuntijoiden ennusteita. Asuntovelalliset ehtivät tottua miinusmerkkiseen korkoon. Suosituimman asuntolainan, 12 kuukauden euriborin korko kävi äsken ensimmäistä kertaa yli kuuteen vuoteen plussan puolella. Markkinoilla on arvioitu, että kyseinen korko voi nousta ensi vuonna 1,5–2 prosenttiin, mikä lisäisi huomattavasti varsinkin isojen asuntolainojen kustannuksia (LK 25.4.).

Syy ilmiöön löytyy inflaatiopaineista, Ukrainan sodan aiheuttamasta epävarmuudesta ja Euroopan keskuspankin rahapolitiikasta, jolla se yrittää hillitä inflaatiota.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.