tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kon­sert­tiar­vio: Ar­me­nia­lais­taus­tai­nen Ma­rian­na Shi­ri­nyan komp­pa­si Bachia vah­val­la pol­jen­nol­la Lapin ka­ma­ri­or­kes­te­rin so­lis­ti­vie­raa­na

Orkesteri heittäytyi mukaan vähän liiankin rennolla otteella, mutta skarppasi modernien kamarimusiikkiteosten mukavuusalueellaan.

Bahcia, hämärätietoisesti. Lapin kamariorkesterin konsertti Korundi-salissa 20.9.2023.

John Storgårds, johtaja ja musiikillinen ohjaus. Marianna Shirinyan, piano.

Hyvä meininki. Klassiseen käsitepariin viitataan monesti, kun pohditaan esitysten onnistumista.

Yksiselitteisetä hyvän meiningin tavoittaminen ei kuitenkaan ole. Jo pelkästään se, että vaikka esittäjillä olisi hyvä meininki, ei yleisöllä välttämättä ole, ja päinvastoin.

Toisekseen hyvällä meiningillä voidaan saada jo valmiiksi hyvin tulkittuun musiikkiin lisää eloa ja sävyä tai antaa anteeksi pieniä virheitä, mutta pelkkä hyvä meininki ei riitä kannattelemaan esitystä, joka on muutoin isosti puutteellinen. Hyvä meininki voi auttaa esiintyjiä rentoutumaan ja ylittämään itsensä, mutta se voi myös tuoda valheellista rentoutta, joka johtaa liian suuripiiteiseen musisointiin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita