Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

“Koira tar­vit­see vi­rik­kei­tä läpi elä­män­sä ja har­ras­ta­mi­nen on hyvä tapa tarjota niitä” – Vasa sel­vit­ti mitä koiran kanssa voi har­ras­taa ja miten

Koiraharrastuksia on monenlaisia ja ne vahvistavat koiran ja omistajan välistä suhdetta. Tarvitseeko koira harrastusta? Entä onko harrastamisesta haittaa koiralle?

Koira on ihmisen paras ystävä. Rakkaasta lemmikistä voi saada kaverin ja perheenjäsenen lisäksi myös oivallista harrastusseuraa.

Koiran kanssa harrastamisen ei tarvitse olla monimutkaista, vaan harrastaminen voi olla vain yhteistä tekemistä kotona, ilman kilpailullisia tavoitteita. Alkuun pääsee netistä löytyvillä ohjeilla. Palkkiona voi käyttää koiranherkkuja tai palkkiolelua.

Hanna-Leena Pasanen ja Wilma Soudunsaari Lapin kennelpiirin hallituksesta kertovat tässä jutussa, mitä kaikkea koirien kanssa voi harrastaa. Pasanen on itse aktiivinen koiraharrastaja. Hän on kilpaillut ja kouluttanut eri koiraharrastuslajeissa jo 25 vuotta. Soudunsaari puolestaan toimii Lapin kennelpiirin nuorisokoordinaattorina ja on myös itse koiraharrastaja.

Pasanen kertoo, että koiraharrastukset voidaan jakaa esimerkiksi vauhtilajeihin, valjakkourheiluun ja nenänkäyttölajeihin. Vauhtilajeihin kuuluvat esimerkiksi agility ja valjakkourheiluun koirahiihto.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita