ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Kiin­to­täh­tiä ja tulevia toivoja – An­ge­lien yh­teis­keik­ka ja Int­ri­guen nor­jan­saa­me­lai­nen he­vi­joi­ku­show hui­pen­si­vat tä­män­vuo­ti­sen Ijahis idjan

Koronavuosien jälkeen taas kaksipäiväiseksi palannut alkuperäiskansojen musiikkifestivaali Ijahis idja tarjosi perinteiden ja uutuuksien yhdistelmän sekä juhlisti vastavalittua saamelaisten kansallisjoikua.

Kovaa ja korkealta. Ijahis idjan loppunumeroksi säästetty Intriguen keikka liekitti tunnelman solisti Kai Sombyn johdolla.
Kovaa ja korkealta. Ijahis idjan loppunumeroksi säästetty Intriguen keikka liekitti tunnelman solisti Kai Sombyn johdolla.
Kuva: anu jormalainen

Lauantain kuumankostea keskiyö, puolikuu paistaa Inarissa. Takana liki kaksi päivää Ijahis idjaa ja edessä viimeinen esiintyjä, vuonna 1989 Kaarasjoella perustettu Intrigue. Vähän jo väsyttää, polttiaiset purevat ja mieleen hiipii pohdintoja entisten nuorten sävellahjasta, jaksavatko sedät heilua ja skeptinen etukäteisarvio: tämä on nähty ennenkin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.