Mainos

Kes­tä­vyys kan­nat­taa – Arvojen mu­kai­nen työ­paik­ka hou­kut­te­lee nyt ja tu­le­vai­suu­des­sa

Lumiukollekin kodin tarjonnut Kemi on tunnettu Lapissa kestävän kehityksen, kiertotalouden ja ISO-sertifiointien edelläkävijäkaupunkina. Millaisia kestävyystoimia kaupungissa oikein tehdään ja mistä kaikki on saanut alkunsa? Miten vihreys vaikuttaa työntekijöiden hyvinvointiin?

-

Kuuntele Itkua vai iloa – työskentely tulevaisuuden kunta-alalla -podcastin yhdeksäs jakso alta:

YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin tähdätään Kemissä strategiselta tasolta lähtien ja toimet näkyvät arkipäivässä esimerkiksi muovinkäytön vähentämisenä ja kierrättämisenä. Vihreät arvot ja opit sekä ihmisen kokoiset teot näkyvät kaupunkilaisten elämässä varhaiskasvatuksesta lähtien, ja sertifiointeihin liittyvä jatkuvan parantamisen ajatusmalli on jaettu työntekijöidenkin arjessa. Uusia ratkaisuja ideoidaan ja kokeillaan rohkeasti – mutta mitä kaikkea Kemissä on tehty, ja miten kestävyys lisää työhyvinvointia?

Vihreästä ja kestävästä kaupungista työhyvinvoinnin kehittäjänä keskustelemassa ovat Kemin kestävän kehityksen koordinaattori Eija Kinnunen ja henkilöstöpäällikkö Jani Koskela, Tekijöiden Lappi -hankkeen Marianne Kuisman kanssa.

Lapin liitto