Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kes­kus­tan eh­dok­kaak­seen nimeämä Paavo Väy­ry­nen jatkaa yhä Venäjän hyök­käys­so­taa ym­mär­tä­viä lau­sun­to­jaan, mikä voi sy­ven­tää puo­lueen kan­na­tus­krii­siä

Pääkirjoitus // 11.1.2023

Politiikan ikiliikkuja Paavo Väyrynen on antanut keskustalle kasvot jo viiden vuosikymmenen ajan, eikä pitkälle jatkumolle näy vieläkään loppua, vaikka moni keskustalainenkin on näin enemmän tai vähemmän salaa toivonut. Tuorein jatkuvuus varmistui, kun puolueen Peräpohjolan piirin hallitus nimesi konkaripoliitikon ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleihin, vieläpä yksimielisesti.

Tosin yksimielisyys ei yllä piirin rajoja pidemmälle. Väyrynen on ollut puolueen linjan vastaisine kannanottoineen jo pitkään keskustalle kiusallinen rasite.

Kulunut sotavuosi on vain syventänyt railoa puoluejohdon ja ex-puheenjohtajan välillä, kun tämä on jakanut auliisti raakaa hyökkäyssotaa käyvää Venäjää myötäileviä, sotapäällikkö Putinia ymmärtäviä ja Suomen Nato-jäsenyyttä vastustavia, monin tavoin käsittämättömiä lausuntojaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.