Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Kemin val­tuus­to hy­väk­syi sääs­tö­pa­ke­tin – teat­te­rin kohtalo jäi vielä auki

Kemi

Kemin kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-illan kokouksessaan kaupunginhallituksen esityksen, jonka mukaan taloutta tasapainotetaan vajaan viiden miljoonan euron säästöillä.

Hyvinvointilautakunnan toimialalla säästöjen sisältö jäi vielä auki kaupunginteatterin takia. Lautakunta voi vielä pohtia, saadaanko säästöt toteutettua jotenkin muuten kuin lopettamalla kaupunginteatterin toiminta, niin kuin viranhaltijat ovat esittäneet. Hyvinvointipalveluiden säästöt on määrä lyödä lukkoon valtuustossa kuukauden päästä.

Valtuusto äänesti jo maanantai-iltana kahteenkin otteeseen teatterin tulevaisuudesta.

Osa demarivaltuutetuista esitti, että teatterin toimintaedellytykset selvitetään vielä henkilöstön esittämän toimintamallin pohjalta. Ajatuksena oli myös kaapia tarvittavat lisäsäästöt ja -tulot muualta kaupungin toiminnasta. Esitys kaatui äänin 19–23.

Kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset puolestaan esittivät, että teatteri olisi lopetettu ja Kemi olisi ryhtynyt edistämään yhteistä merilappilaista teatteritoimintaa yhdistyspohjalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.