Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Tilaajille

Ke­mi­läi­nen Taisto Saari kuit­ta­si vii­mei­sen tilin Veit­si­luo­don teh­taal­ta kuu­kau­si sitten – yhtiön his­to­riaa kir­joit­ta­va kol­man­nen polven veit­si­luo­to­lai­nen kan­nus­taa tehtaan väkeä ker­to­maan ta­ri­nan­sa tut­ki­joil­le

Kemissä Stora Enson Veitsiluodon tehtaiden tiedotusta 33 vuotta ja neljä kuukautta hoitanut Taisto Saari on veitsiluotolaisten ilmentymä. Mies on ikänsä asunut Veitsiluodon tehtaan varjossa – suvun kotitalo Kemin Nällissä on linnuntietä vain satojen metrien päässä hiljentyneistä piipuista.

– Tein Veitsiluodon henkilöstölehteä vuodesta 1988 alkaen. Se oli unelmatyö, jossa sain kirjoittaa, kuvata ja taittaa lehden. Joskus istuin työstämässä lehteä puoleen yöhön, kun olin niin innoissani.

"En ole koskaan laskenut kuinka monta veitsiluotolaista olen haastatellut, mutta ainakin tuhannen ihmisen kuvan olen henkilökorttiin varmuudella ottanut."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.