Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Kemi joutuu lo­pet­ta­maan isoja kou­lu­ja, koska lasten määrä lähes puo­lit­tuu muu­ta­mas­sa vuo­des­sa

Kouluverkko on osoittautunut vaikeaksi palaksi päättäjille: "Tätä on pyöritelty nyt neljätoista vuotta", laskee kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Tiitinen (sd).

Kemin valtuusto saa parin viikon kuluttua päätettäväkseen koulu- ja päiväkotiverkon uudistamisen. Asia koskettaa suurta osaa kemiläisperheistä ja vaikuttaa kaupunkirakenteeseen pitkälle tulevaisuuteen, joten uudistus on paikallispolitiikan isoimpia kysymyksiä pitkään aikaan.

Kouluja on tarkoitus vähentää. Kemissä oli 90-luvun alussa viitisen tuhatta alle 15-vuotiasta asukasta, mutta nykyään enää puolet siitä.

Lasten määrä laskee yhä jyrkästi. Peruskouluikäisiä on nyt noin 1 800, mutta kymmenen vuoden päästä enää 1 100. Arvio on tarkka, sillä 2030-luvulla peruskouluiässä olevat lapset ovat jo syntyneet.

Vaikka väestörakenteen muutos on ollut nähtävissä pitkään, kouluverkon uudistaminen on osoittautunut vaikeaksi palaksi päättäjille.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi