Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kemi joutuu lo­pet­ta­maan isoja kou­lu­ja, koska lasten määrä lähes puo­lit­tuu muu­ta­mas­sa vuo­des­sa

Kouluverkko on osoittautunut vaikeaksi palaksi päättäjille: "Tätä on pyöritelty nyt neljätoista vuotta", laskee kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Tiitinen (sd).

Kemin valtuusto saa parin viikon kuluttua päätettäväkseen koulu- ja päiväkotiverkon uudistamisen. Asia koskettaa suurta osaa kemiläisperheistä ja vaikuttaa kaupunkirakenteeseen pitkälle tulevaisuuteen, joten uudistus on paikallispolitiikan isoimpia kysymyksiä pitkään aikaan.

Kouluja on tarkoitus vähentää. Kemissä oli 90-luvun alussa viitisen tuhatta alle 15-vuotiasta asukasta, mutta nykyään enää puolet siitä.

Lasten määrä laskee yhä jyrkästi. Peruskouluikäisiä on nyt noin 1 800, mutta kymmenen vuoden päästä enää 1 100. Arvio on tarkka, sillä 2030-luvulla peruskouluiässä olevat lapset ovat jo syntyneet.

Vaikka väestörakenteen muutos on ollut nähtävissä pitkään, kouluverkon uudistaminen on osoittautunut vaikeaksi palaksi päättäjille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.