tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Ke­la-kyy­din pitää to­teu­tua koh­tuul­li­ses­sa ajassa

Kelan palveluntuottajan täytyy järjestää asiakkaalle korvaava kuljetus, jos se ei itse pysty hoitamaan kuljetusta vaaditussa aikataulussa.
Kelan palveluntuottajan täytyy järjestää asiakkaalle korvaava kuljetus, jos se ei itse pysty hoitamaan kuljetusta vaaditussa aikataulussa.
Kuva: Jouni Porsanger

Maila Alatalo kertoi (LK 7.7.) seuranneensa vierestä, kun 90-vuotias sairaalasta kotiutettu potilas joutui odottamaan Kela-taksia useita tunteja. Alatalo myös kysyy, miksi Kela-taksin tilaamiseen ei ole vain yhtä puhelinnumeroa.

Olemme pahoillamme, että iäkäs ihminen on joutunut odottamaan taksikyytiään kohtuuttoman kauan. Kela edellyttää, että paluumatka sairaalasta alkaa viimeistään tunnin kuluttua siitä, kun matka on tilattu. Etukäteen tilatun taksin pitää olla paikalla viimeistään 15 minuuttia sovitun ajan jälkeen. Myöhästymisestä pitää ilmoittaa asiakkaalle.

Palveluntuottajalla on oltava riittävästi autoja ja alihankkijoita, jotta se pystyy toteuttamaan kuljetukset kaikissa olosuhteissa ja tilanteissa.

Jos palveluntuottaja ei pysty hoitamaan kuljetusta vaaditussa aikataulussa ja sovitusti, sen pitää järjestää asiakkaalle korvaava kuljetus. Palveluntuottaja maksaa korvaavan kuljetuksen kokonaisuudessaan, eli asiakas ei maksa edes 25 euron omavastuuosuutta. Palveluntuottajan olisi pitänyt kertoa asiasta pitkään kuljetusta odottaneelle asiakkaalle.

Kela vastaa tilaajana siitä, että kilpailutettu palvelu toimii edellyttämiemme korkeiden laatuvaatimusten mukaan. Jos palvelussa on puutteita, teemme palveluntuottajien kanssa tiivistä yhteistyötä, jotta palvelu saadaan vaaditulle tasolle.

Muoniossa Kelan korvaamia taksipalveluja tuottavat Suomen Lähilogistiikka oy ja Taksi Helsinki oy. Asiakas voi itse valita, kummasta tilausvälityskeskuksesta taksin tilaa, ja siksi puhelinnumeroitakin on kaksi.

Otto TalvitieSuunnittelija Kela