Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Kela aloit­taa uu­del­leen poh­jois­saa­men­kie­li­sen pu­he­lin- ja etä­pal­ve­lun – pal­ve­lus­sa oli lähes vuoden tauko, koska kie­li­tai­tois­ta pal­ve­lu­asian­tun­ti­jaa ei ollut

Kela on aloittanut 13.2. uudelleen pohjoissaamenkielisen puhelin- ja etäpalvelun lähes vuoden tauon jälkeen.

Palvelu on Kelan tiedotteen mukaan jatkossa avoinna joka arkipäivä aamupäivisin. Palveluun voi myös jättää yhteydenottopyynnön.

Kela on tarjonnut pohjoissaamenkielistä puhelin- ja etäpalvelua myös aikaisemmin. Palvelu lakkautettiin väliaikaisesti maaliskuussa 2022, koska Kelalla ei ollut tuolloin yhtään pohjoissaamenkielistä palveluasiantuntijaa. Tällä hetkellä Kelassa on kaksi pohjoissaamenkielistä palveluasiantuntijaa.

Pohjoissaamenkielisen etäpalvelun yhteydenottolinkki löytyy saamenkielisiltä kela.fi-sivuilta. Etäpalvelussa asiakas saa etäyhteyden Kelan asiakaspalvelijaan joko tietokoneen tai mobiililaitteen välityksellä. Etäpalveluyhteyden saa helposti myös Lapin Virtu-pisteiltä.

Kela tarjoaa puhelin- ja etäpalvelua myös koltansaameksi.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi