Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kansan tulee sääs­tää, valtion ei

On aika hupaisaa, miten tavalliset kansalaiset ja maan hallitus tiedostavat säästämisen. Hallitus tekee talousarvion, joka on miljardeja, mutta sieltä ei sanottavammin löydy juuri mitään säästökohteita. Puuttuvat rahat katetaan lisävelalla. Kolikon toisella puolella on tavallinen kansalainen, jonka pienistä tuloistaan huolimatta on haettava säästöjä, mihin hallitus kansalaisia kehottaa totisella ilmeellä.

Kotitalouksissa sähkökatkaisijaa käytetään säästeliäästi. Ostetaan miinus 30 prosentin tuotteita, ei matkustella, autoa käytetään vähemmän ja niin edelleen. Velkaa ei oteta, koska se on maksettava takaisin.

Suuri arjen kallistaja on sähkö. Eikö ole maalaisjärjen vastaista, että vedellä, tuulella tai ydinvoimalla tuotettu sähkö maksaa kuluttajille pahimmillaan kymmenkertaisesti, mutta sähkön tuottajille Suomessa kulut ovat pysyneet ennallaan? Syynä on tietenkin sähköpörssi, joka määrittelee sähkön hinnan jokaiselle seuraavan vuorokauden tunnille. Saman hinnan sähköstä saavat kaikki tuottajat, vaikka tuotantokustannus olisi vain murto-osan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.