Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kal­leim­mas­ta ase­kau­pas­ta päätös – Ro­va­nie­mel­le saadaan vuo­si­kym­me­nen lopussa ame­rik­ka­lai­sia F-35 hä­vit­tä­jä­ko­nei­ta

Pääkirjoitus // 11.12.2021

Kuuden vuoden valmistelun ja punninnan jälkeen Suomi päätyi ostamaan yhdysvaltalaiset hävittäjät. Nyt käytössä olevat saman maan Hornetit korvaa tämän vuosikymmenen loppupuolelta lähtien Lockheed Martin -yhtiön valmistama F-35-hävittäjä.

Hallitus päätti hävittäjähankinnasta perjantaina yksimielisesti. Vasemmistoliiton ministerit jättivät päätökseen lausuman, että hävittäjähankkeen kustannukset eivät saa nousta sovitusta.

Kyseessä on Suomen taloushistorian suurin kauppa. 64 F-35-hävittäjän ostaminen, aseistus sekä koneiden huolto ja ylläpito vuosille 2025–30 maksaa yhteensä kymmenen miljardia euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.