Pääkirjoitus
Tilaajille

Kaatuuko Trumpin valtakausi koronaan?

Yhdysvaltain koronakriisi syvenee päivä päivältä ja horjuttaa jo pahasti Donald Trumpin valta-asemaa. Pandemiasta povataan syksyn vaalien ratkaisijaa.

Samaan aikaan, kun Euroopan koronavirustilanne näyttää vähitellen rauhoittuvan, Yhdysvalloissa eletään keskellä pahinta kriisiä. Tuoreiden tietojen mukaan liittovaltiossa on todettu jo yli viikon ajan päivittäin yli 60 000 uutta tartuntaa. Kaikkiaan tartuntojen määrä Yhdysvalloissa on jo lähes neljä miljoonaa, mikä on määrällisesti eniten maailmassa. Myös virukseen liittyvien kuolemien määrä kasvaa päivä päivältä. Noin 143 000 koronaan kuolleella maa yltää tässäkin tilastossa kyseenalaiselle kärkipaikalle.

Tilanne on niin karmea, että vihdoin sen myöntää myös presidentti Donald Trump. "Valitettavasti tilanne vielä todennäköisesti pahenee ennen kuin kääntyy parempaan suuntaan", tämä totesi tiistaina pitämässään koronakatsauksessa. Koko kevään ajan pandemiaa vähätelleeltä presidentiltä tämäkin ympäripyöreys on paljon sanottu. Vielä sunnuntaina Trump kiisti televisiohaastattelussa kuolleisuuslukuja koskevat faktat jyrkästi.