Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Joukko au­toi­lun am­mat­ti­lai­sia ha­luai­si kun­nos­taa so­ra­tien itse Ko­la­ris­sa – ely-kes­kus ei anna lupaa tur­val­li­suu­den ja vastuun vuoksi

Joukko autoilun ammattilaisia haluaisi kunnostaa kolarilaisen soratien itse. Ely-keskukselta ei heru lupaa turvallisuuden ja vastuun vuoksi.

Kolarilainen taksipalveluyrittäjä Keijo Komulainen on sitä mieltä että ennen oli paremmin: ainakin soratiet olivat paremmassa kunnossa.

Komulaiselle tuottaa harmia erityisesti matka Sieppijärveltä Venettiin, Vaattojärvelle ja Venejärvelle. Kylien välissä on soratieosuuksia kaikkiaan noin 30 kilometriä ja Komulaisen mielestä surkeassa kunnossa.

"Joskus tiellä kävi oikea höylä, mutta pariin vuoteen sitä ei ole näkynyt. Siellä on käyty vain traktorilla silittämässä."
Miikael Rundgren

Komulainen ja pari muuta säännöllisesti koululaisia kuljettavaa taksiautoilijaa ja linja-autoliikennöitsijä ovat niin harmistuneita sorateiden kunnosta, että ovat ehdottaneet Lapin ely-keskukselle soratieosuuden kunnostamista omin kustannuksin.

– Me olemme pohtineet, että tulee halvemmaksi laittaa tie itse kuntoon kuin korjata jatkuvasti autoa, Komulainen sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.