Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Jos ko­ro­na­ra­joi­tus­ten pur­ka­mi­ses­sa hi­das­te­lu on kiinni yhdestä mi­nis­te­ris­tä, miksei häntä vaih­de­ta?

Useat ministerit ovat toistuvasti tuoneet viime viikkojen aikana esille sen, että koronarajoituksia – muun muassa matkailu-, kulttuuri-, tapahtuma- ja ravintola-alalla – pitäisi purkaa nykyistä nopeampaan tahtiin. Samalla he ovat antaneet ymmärtää, että homma on kiinni sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä erityisesti sitä johtavasta ministeri Krista Kiurusta (sd.).

Asia nousi esille viimeksi MTV Uutisten kuntavaalitentissä (8.6.), missä pääministeri Sanna Marin (sd.) muistutti, että hallitus on yhdessä laatinut ja linjannut koronakriisistä ulos vievän exit-strategian. "Ehkä tähän voisi sanoa vanhan viisauden, että voi tätä käsien pesua", hän totesi ja muistutti Suomen onnistumisesta sekä koronahoidossa että rokotuksissa.

Ulospäin on näyttänyt siltä, että hallituksen enemmistö kannattaa koronarajoitusten nopeaa purkua, mutta homma ei etene, koska Kiuru haraa vastaan Marinin tuella. Jarrutuksen syyksi on arvailtu terveysturvallisuuden lisäksi politikointia.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi