tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Iso osa Stora Enson ir­ti­sa­no­mis­ta veit­si­luo­to­lai­sis­ta on löy­tä­nyt uuden suun­nan, mutta samaa ei voi sanoa hil­je­ne­väs­tä teh­das­saa­res­ta

Tammikuun lopussa tulee kuluneeksi neljä kuukautta siitä, kun Stora Enso sulki maineikkaan Veitsiluodon tehtaansa viimeisen paperikoneen. Se tiesi loppua 66 vuotta jatkuneelle paperin valmistukselle kemiläissaaressa. Samoihin aikoihin päättyi 90-vuotiaan sellutehtaan taru.

Kemissä ehdittiin totutella uuteen, paperitehtaattomaan aikaan keväästä 2021 lähtien, jolloin Stora Enso ilmoitti lopettavansa paperin valmistamisen Veitsiluodossa tuotteen heikentyneen kysynnän takia. Yt-neuvottelut päättyivät alkukesästä, jolloin irtisanottavien lukumääräksi varmistui 550.

Stora Enson paperidivisioonan johtaja Kati ter Horst lupasi heti yt-neuvottelujen päätyttyä, että yhtiö ”etsii tosissaan uutta toimintaa Veitsiluotoon”. Toistaiseksi sellaista ei ole löytynyt tai ainakaan siitä ei ole julkisuuteen kerrottu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.