Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen ja pal­kan­saa­ja­jär­jes­tö­jen yh­teen­ot­to näyttää väis­tä­mät­tö­mäl­tä, mutta on yhä väl­tet­tä­vis­sä – sel­kä­voi­tos­ta on turha kum­man­kaan haa­veil­la

Kolumni: Hyvä elämä ei ole paikka vaan suunta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ina­ris­ta on kas­va­mas­sa uusi Levin kal­tai­nen tarina, Itä-Lap­pi tar­vit­si­si pienen ihmeen kur­jis­tu­mis­kier­teen kat­kai­suun

Itä-Lapin kuntien kurjistumiskierteen katkaisu ei asiantuntijan mukaan onnistu vain yhdellä isolla tehdasinvestoinnilla.

Kittilä on tällä hetkellä Lapin kuntien kehityksen veturi, ilmenee aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n tekemästä kuntakyselystä. Silti Kittilässä odotetaan kehitysnäkymien pysyvän lähitulevaisuudessa ennallaan.

Kyselyssä verrattiin kuntien työllisyyttä, vetovoimaa, yritystoimintaa, koulutusta, talouden kehitysnäkymiä ja hyvinvointia 17 tilastollisella muuttujalla. Sen perusteella viisi Lapin kuntaa suhtautuu tulevaisuuteensa toiveikkaasti: Rovaniemellä, Muoniossa, Kemijärvellä, Utsjoella ja Inarissa odotetaan kehitysnäkymien paranevan 3–5 vuoden päästä.

Tunturi- ja Pohjois-Lapilla sekä Rovaniemellä on MDI:n johtavan asiantuntijan Timo Aron mukaan vahvat merkit veto- ja elinvoiman, kasvun ja dynamiikan vahvistumisesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.