Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Ina­ri­lai­nen Sunna Nou­su­nie­mi löysi elo­ku­va-uran­sa Skab­ma­go­van kautta ja tuo nyt kaksi ly­hyt­fil­miä fes­ti­vaa­lin en­si-il­toi­hin

Skabmagovat-festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Lehtola odottaa, että neljän päivän aikana myydään noin 4 000 lippua. Netti on vaikuttanut niin, että Skabmagovat on entistäkin kansainvälisempi ja tunnetumpi.

Ensimmäinen elokuva oli Sunna Nousuniemelle raskas työ, joka vei aikaakin neljä vuotta. Se on saanut jo kaksi palkintoa alan festivaaleilla.
Ensimmäinen elokuva oli Sunna Nousuniemelle raskas työ, joka vei aikaakin neljä vuotta. Se on saanut jo kaksi palkintoa alan festivaaleilla.
Kuva: Olli Miettunen

Kaamosta katkaistaan elävillä kuvilla Inarin lämpöisissä saleissa ja viileässä lumiteatterissa jo 26. kerran 25.–28. tammikuuta, jolloin pakkasta on luvassa kymmenkunta astetta. Mukana Skabmagovassa on myös inarilainen Sunna Nousuniemi, 30, kahdella filmillä.

Inarijoen rantakivikoissa Karigasniemellä kuvattu Rock piece (Anarjohka edition) on kokeellinen 12 minuutin hidas elokuva.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi