Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Il­mas­to­toi­mis­ta ei voida tinkiä, mutta il­mas­to­las­kun mak­sa­jas­ta on syytä kes­kus­tel­la

Pääkirjoitus // 24.11.2021

Polttoaineen hinta on ampaissut tasolle, missä autoileva alkaa tuntea henkistä kipua tankatessaan. Kipuun on syytä totutella, sillä kaikki merkit viittaavat siihen, ettei tuskaan ole tulossa helpotusta.

Perussuomalaisten Taloustutkimukselta tilaamassa raportissa arvioidaan, että liikennepolttoaineiden hinta nousee ensi vuonna 20–35 prosenttia ja nousu jatkuu tulevina vuosina. Samaan aikaan myös asuminen kallistuu. Sähkön hinnan ennakoidaan nousevan ensi vuonna 20–30 ja kaukolämmön 15–35 prosentilla. Tutkimusjohtaja Pasi Holm korostaa, että kyseessä on maltillinen ja varovainen laskelma (Yle 23.11.).