Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­alueel­la ei ole varaa törsätä

Pula ikäihmisten asumispalveluista Rovaniemellä on huutava. Yhteisölliseen ja ympärivuorokautiseen asumispalveluun jonottaminen kestää kuukausia. Jonoissa on kymmeniä huonokuntoisia ikäihmisiä, jotka eivät kotihoidon turvin enää pärjää. Ennusteiden mukaan seuraavien 25 vuoden aikana tarvitsemme paikkoja vielä satoja lisää.

Lapin Kansa (30.12.) kirjoitti Rovaniemen sote-palveluiden Ikäeloa-hankkeesta, jossa suunnitellaan ison ikäihmisten korttelin rakentamista entiselle lastensairaalan tontille. Hankkeessa on muutama iso kysymys auki. Näistä suurimpia ovat ne, kuka rakentamisen maksaisi ja ottaako Lapin hyvinvointialue asuntojen palvelut järjestämisvastuulleen. Valtion ARA-rahoituskin on epävarmaa, koska oli unohdettu pyytää ympäristöministeriön edustus hankesuunnitteluun.

Hyvinvointialueen talousarviovalmistelussa on tullut selväksi, ettei se pysty valtion tiukkojen lainanottorajojen vuoksi rakennuttamaan uusia ikäihmisten palveluasuntoja lähivuosina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.