Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­alueel­la ei ole varaa törsätä

Pula ikäihmisten asumispalveluista Rovaniemellä on huutava. Yhteisölliseen ja ympärivuorokautiseen asumispalveluun jonottaminen kestää kuukausia. Jonoissa on kymmeniä huonokuntoisia ikäihmisiä, jotka eivät kotihoidon turvin enää pärjää. Ennusteiden mukaan seuraavien 25 vuoden aikana tarvitsemme paikkoja vielä satoja lisää.

Lapin Kansa (30.12.) kirjoitti Rovaniemen sote-palveluiden Ikäeloa-hankkeesta, jossa suunnitellaan ison ikäihmisten korttelin rakentamista entiselle lastensairaalan tontille. Hankkeessa on muutama iso kysymys auki. Näistä suurimpia ovat ne, kuka rakentamisen maksaisi ja ottaako Lapin hyvinvointialue asuntojen palvelut järjestämisvastuulleen. Valtion ARA-rahoituskin on epävarmaa, koska oli unohdettu pyytää ympäristöministeriön edustus hankesuunnitteluun.

Hyvinvointialueen talousarviovalmistelussa on tullut selväksi, ettei se pysty valtion tiukkojen lainanottorajojen vuoksi rakennuttamaan uusia ikäihmisten palveluasuntoja lähivuosina.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi