Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

"Hoi­ta­jat jou­tu­vat jous­ta­maan, koska vaih­to­eh­to­ja ei ole" – ro­va­nie­me­läi­sen sai­raan­hoi­ta­jan mukaan hoi­ta­jien työ­tais­te­luis­sa on kyse ter­vey­den­huol­lon tu­le­vai­suu­des­ta

Hoitajien työtä sävyttävät kiire ja ainainen joustaminen. Rovaniemeläisen Jarmo Vanhan mukaan hoitajien työtaistelutoimet ovat olleet jo pitkään odotettavissa.

Jarmo Vanha on huolissaan suomalaisen terveydenhuollon tulevaisuudesta, koska alalla ei ole enää riittävästi veto- ja pitovoimaa.
Jarmo Vanha on huolissaan suomalaisen terveydenhuollon tulevaisuudesta, koska alalla ei ole enää riittävästi veto- ja pitovoimaa.
Kuva: Pekka Aho

Sairaanhoitaja Jarmo Vanha, 40, on työskennellyt Lapin keskussairaalassa viimeiset 12 vuotta. Vuosien varrella työ on muuttunut. Kiireitä, vastuualueita ja kuormitusta on hoitajilla yhä enemmän.

Vanha on toiminut urallaan lähinnä leikkaus- ja anestesiayksiköissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.