Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Hoi­ta­ja­mi­toi­tus ei täyty kai­kis­sa Lapin hoi­va­ko­deis­sa – THL:n seu­ran­nan mukaan tois­ta­kym­men­tä lap­pi­lais­ta van­hus­pal­ve­luyk­sik­köä rikkoi tou­ko­kuus­sa lakia

Jatkuva sijaispula johtaa laittomiin tilanteisiin. Ensi huhtikuussa kiristyvä hoitajamitoitus vaikeuttaa lain toteuttamista entisestään.

THL seuraa lain vaatiman hoitajamitoituksen toteutumista vanhuspalveluissa seurantajaksoilla kaksi kertaa vuodessa.
THL seuraa lain vaatiman hoitajamitoituksen toteutumista vanhuspalveluissa seurantajaksoilla kaksi kertaa vuodessa.
Kuva: Iiro Kerkelä

Lapissa on toistakymmentä vanhuspalvelun yksikköä, joissa lain edellyttämä hoitajamitoitus ei täyty. Näitä lakisääteisen henkilöstömitoituksen alittaneita yksiköitä on Inarissa, Kemissä, Kemijärvellä, Muoniossa, Ranualla, Rovaniemellä, Sallassa, Torniossa ja Utsjoella. Mukana on sekä kuntien omia yksiköitä että yksityisiä hoivakoteja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.