kolumni: Kan­nat­taa­ko päih­teis­tä kertoa lää­kä­ril­le?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Hir­si­teh­taan tont­ti­kaup­pa hajotti Ter­vo­lan kun­nan­hal­li­tuk­sen – "Lai­ton­ta yri­tys­tu­kea yli 70 000 euroa"

Pellettitehdas on tuomassa uusia työpaikkoja, mutta siihen liittyvä tonttikauppa oli liikaa kahdelle kunnanhallituksen jäsenelle.

Tervola

Tervolan kunnanhallituksen jäsenet Juha Laine (kesk) ja Hannu Vuokila (kesk) marssivat viime viikolla ulos kunnanhallituksen kokouksesta ja he aikovat hakea eroa luottamustoimestaan. Laine aikoo myös vetäytyä kuntavaaliehdokkuudesta.

– Kyllästyin kunnanjohtajan junttauspolitiikkaan, jossa on vängällä ja väärin tavoin viety asioita eteenpäin, kaksi kautta valtuutettuna toiminut Laine moittii.

Kiistassa on kyse vuokratontista, jonka Vaaran Palkki Oy haluaa lunastaa kunnalta. Yhtiö vuokrasi tontin Viian Puupuistosta viime vuonna ja rakensi sille neljänneskilometrin pituisen tuotantohallin.

Tervolassa valtuusto on linjannut, että teollisuustontin voi lunastaa 0,50 eurolla neliöltä, jos sille rakennetaan vuoden sisällä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.