tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Hir­si­teh­taan tont­ti­kaup­pa hajotti Ter­vo­lan kun­nan­hal­li­tuk­sen – "Lai­ton­ta yri­tys­tu­kea yli 70 000 euroa"

Pellettitehdas on tuomassa uusia työpaikkoja, mutta siihen liittyvä tonttikauppa oli liikaa kahdelle kunnanhallituksen jäsenelle.

Tervola

Tervolan kunnanhallituksen jäsenet Juha Laine (kesk) ja Hannu Vuokila (kesk) marssivat viime viikolla ulos kunnanhallituksen kokouksesta ja he aikovat hakea eroa luottamustoimestaan. Laine aikoo myös vetäytyä kuntavaaliehdokkuudesta.

– Kyllästyin kunnanjohtajan junttauspolitiikkaan, jossa on vängällä ja väärin tavoin viety asioita eteenpäin, kaksi kautta valtuutettuna toiminut Laine moittii.

Kiistassa on kyse vuokratontista, jonka Vaaran Palkki Oy haluaa lunastaa kunnalta. Yhtiö vuokrasi tontin Viian Puupuistosta viime vuonna ja rakensi sille neljänneskilometrin pituisen tuotantohallin.

Tervolassa valtuusto on linjannut, että teollisuustontin voi lunastaa 0,50 eurolla neliöltä, jos sille rakennetaan vuoden sisällä.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa