Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Rikos: Vä­ki­val­tai­nen ve­lan­pe­rin­tä Ro­va­nie­mel­lä toi 37-vuo­tiaal­le nai­sel­le reilut kaksi vuotta van­keut­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Hie­ta­nie­men vanha puu­kirk­ko Ruotsin Yli­tor­niol­la tu­hou­tui tu­li­pa­los­sa – palo sai alkunsa kel­lo­ta­pu­lis­ta

Vanha Hietaniemen puukirkko tuhoutui palossa täysin.
Vanha Hietaniemen puukirkko tuhoutui palossa täysin.
Kuva: Sari Pelttari-Heikka

Ruotsin Ylitorniolla paloi varhain tiistaiaamuna kirkkorakennus. Sammutustöissä oli mukana yksiköitä Lapin pelastuslaitokselta.

SVT:n tietojen mukaan paikalla oli kaikkiaan 12 pelastuslaitoksen yksikköä. Kaksi niistä oli Suomesta. Pelastuslaitoksen päästessä paikalle kirkon katto oli jo tulessa.

Palo sai SVT:n tietojen mukaan alkunsa kirkon kellotapulista. Suurista pelastustöistä huolimatta kirkkoa ei voitu pelastaa.

Hälytys palosta tuli kello 4.20 Suomen aikaa. Lapin pelastuslaitoksen yksiköt oli vapautettu tehtävältä ennen kello 8 aamulla.

-
Kuva: Miila Kankaanranta

Lapin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari kertoi tiistaiaamuna, että kirkkorakennus on tuhoutumassa palossa täysin. Suomen pelastuslaitoksella ei ole tietoa henkilövahingoista tai syttymissyystä.

Poliisi ei SVT:n mukaan epäile tulipaloon liittyvän rikosta. Paikalla on käynnissä jälkisammutus ja vartiointityöt.

Hietaniemen kirkko on vuonna 1746 valmistunut puinen kirkko. Se vihittiin käyttöön vuonna 1747.

Hietaniemen kirkko Ruotsin Ylitorniolla.
Hietaniemen kirkko Ruotsin Ylitorniolla.
Kuva: Miila Kankaanranta

Uutiseen korjattu kirkon valmistumisvuosi 26.9.2023 klo 9.32: Kirkko valmistui vuonna 1746, ei 1737 kuten uutisessa ensin luki.