Mainos

Harmaat pant­te­rit men­to­rei­na ja tukena työ­elä­mäs­sä – min­kä­lais­ta etua mo­ni­su­ku­pol­vi­suus voi tuoda kun­nal­le?

Tervolassa ylisukupolvisuus on rikkaus: on nuoria työuransa alussa olevia ja harmaita panttereita, jotka ovat jo kertaalleen eläköityneitä, mutta palanneet vielä töihin perehdyttämään nuorempia ja jakamaan arvokasta tietoaan. Työntekijöiden vahvuuksia hyödynnetään niin perehdyttämisessä kuin hiljaisen tiedon siirtämisessä. Tieto ei liiku pelkästään vanhemmalta sukupolvelta nuoremmille, vaan myös nuoremmat voivat siirtää oppimaansa vanhemmalle sukupolvelle ja tukea työkykyä ja vireyttä. Tervetuloa kuuntelemaan, miten Tervolan kunta on löytänyt monisukupolvisuuden vahvuuden.

-

Kuuntele Itkua vai iloa – työskentely tulevaisuuden kunta-alalla -podcastin kuudestoista jakso alta:

Sloganinsa mukaisesti pienessä, mutta ämpäripäisessä Tervolassa puhalletaan yhteen hiileen, unohtamatta huumoria. Työyhteisöä yhdistää pilke silmäkulmassa, positiivinen tekemisen meininki ja ratkaisukeskeisyys. Tervola on tunnettu myös koulutusmyönteisyydestään. Työntekijöiden työssä kehittymistä ja uuden oppimista tuetaan ja siihen kannustetaan. Kukaan ei ole valmis paketti tullessaan uuteen työhön, mutta työnteolle halutaan antaa mahdollisimman hyvät edellytykset. Miten Tervolassa on opittu hyödyntämään työntekijöiden vahvuuksia iästä riippumatta? Ja miten työntekijöille tarkoitettu kehittämisraha toimii käytännössä?

Työntekijöiden oppimisen tukemisesta ja monisukupolvisesta työyhteisöstä keskustelevat Tervolan kunnan viestintäsuunnittelija Susanna Karila ja vs. hallintojohtaja Laura Kantomaa, yhdessä Tekijöiden Lappi -hankkeen Henna Kymäläisen kanssa.

Tervola