Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ha­luat­ko uuden fris­bee­golf-ra­dan Ro­va­nie­mel­le vai sit­ten­kin ta­pah­tu­man? Osal­lis­tu­va bud­je­toin­ti etenee nyt työ­pa­joi­hin, joissa ja­los­te­taan asuk­kai­den ideoita ää­nes­tet­tä­väk­si

Kyselyyn tuli kaikkiaan 64 ehdotusta.

Rovaniemen kaupungin osallistuvan budjetoinnin kokeilu jatkuu kahdella yhteiskehittämisen työpajalla elo–syyskuun vaiheessa. Osallistuvassa budjetoinnissa kuntalaiset voivat osallistua yhteisten varojen käytön suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Kokeilussa etsitään yhteensä 30 000 euron edestä yhteisiä tekoja kahteen teemaan: lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin edistäminen ja Korkalovaaran asuinalueen kehittäminen.

Ideointivaihe toteutettiin toukokuussa avoimella verkkokyselyllä. Kyselyyn saatiin yhteensä 64 vastausta, jotka sisälsivät monenlaisia ehdotuksia niin lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi kuin myös Korkalovaaran asuinalueen kehittämiseksi.

– Aiheet vaihtelivat lastenhoitajien määrän lisäämisestä yhteisiin tapahtumiin ja ulkoliikuntapaikkoihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.