Ukrainan sota: Ze­lens­kyi vaatii li­sä­pa­kot­tei­ta Ve­nä­jäl­le ydin­voi­ma­lan tu­lit­ta­mi­sen vuoksi

Kulttuuri: Tu­le­vai­suus tulikin tykö – Jenni Räinä on vii­py­nyt teok­sis­saan jo kauan siinä mai­se­mas­sa ja niiden ih­mis­ten pa­ris­sa, joista Suo muistaa -e­si­kois­ro­maa­ni kertoo

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hal­li­tuk­sen va­ro­vai­nen ko­ro­na­lin­ja estää sak­sa­lais­tu­ris­tien tulon ke­sä-Lap­piin

Suomi avautuu matkailulle hitaasti, mutta kohtalaisen varmasti. Hallitus kertoi äsken purkavansa matkustusrajoituksia kahdentoista eurooppalaismaan osalta 13. heinäkuuta – ellei epidemiatilanne niissä sitä ennen pahene. Kyseiset maat ovat Italia, Saksa, Itävalta, Kreikka, Sveitsi, Slovakia, Slovenia, Unkari, Liechtenstein, Kypros, Kroatia ja Irlanti. Rajat ovat olleet auki kesäkuun puolivälistä lähtien Baltian maihin sekä Norjaan, Tanskaan ja Islantiin.

Uusista rajanaukaisuista päätetään lopullisesti 10. heinäkuuta. Hallituksen linjana on avata raja vain EU- ja Schengen-maihin, joissa koronaa on esiintynyt kahden viikon sisällä enintään kahdeksalla asukkaalla 100 000:sta. Tämä rajaa ulos Ruotsin, missä tapauksia on tällä hetkellä lähes 120/100 000 asukasta. Länsiraja pysyykin näillä näkymin kiinni todennäköisesti koko kesän. Myös muun muassa Ranska ja Espanja puuttuvat yhä rajanaukaisulistalta.