Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hal­li­tuk­sen va­ro­vai­nen ko­ro­na­lin­ja estää sak­sa­lais­tu­ris­tien tulon ke­sä-Lap­piin

Suomi avautuu matkailulle hitaasti, mutta kohtalaisen varmasti. Hallitus kertoi äsken purkavansa matkustusrajoituksia kahdentoista eurooppalaismaan osalta 13. heinäkuuta – ellei epidemiatilanne niissä sitä ennen pahene. Kyseiset maat ovat Italia, Saksa, Itävalta, Kreikka, Sveitsi, Slovakia, Slovenia, Unkari, Liechtenstein, Kypros, Kroatia ja Irlanti. Rajat ovat olleet auki kesäkuun puolivälistä lähtien Baltian maihin sekä Norjaan, Tanskaan ja Islantiin.

Uusista rajanaukaisuista päätetään lopullisesti 10. heinäkuuta. Hallituksen linjana on avata raja vain EU- ja Schengen-maihin, joissa koronaa on esiintynyt kahden viikon sisällä enintään kahdeksalla asukkaalla 100 000:sta. Tämä rajaa ulos Ruotsin, missä tapauksia on tällä hetkellä lähes 120/100 000 asukasta. Länsiraja pysyykin näillä näkymin kiinni todennäköisesti koko kesän.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.