kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hal­li­tuk­sen si­säi­set jän­nit­teet ovat olleet koronan alla vain ti­la­päi­ses­ti pii­los­sa ja po­li­tiik­ka on tehnyt kun­ta­vaa­lien alla paluun

Takavuosina hallitusten budjettiriihet venyivät säännönmukaisesti yli ennalta sovitun aikataulun. Politiikan pöytätapojen muutos ja vuonna 1991 käyttöön otettu kehysbudjetointi on tehnyt urakasta poliitikoille helpomman. Hallituksen budjetti- ja kehysneuvottelut on viime aikoina usein hurautettu läpi pikavauhdilla.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen puoliväliriihi on toista maata. Politiikka ja poliittinen kinastelu on tehnyt näyttävän paluun. Alun perin hallituksen tulevista talous- ja työllisyyslinjauksista piti sopia viime viikolla kaksipäiväisissä keskiviikon ja torstain neuvotteluissa. Toisin kävi.

Tämä ei ole politiikkaa tiiviisti seuranneille kovin suuri yllätys. Hallitus oli jo alkutaipalellaan jossain määrin epäpyhä allianssi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.