kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Hal­lin­to-oi­keus hylkäsi Aa­lis­tun­tu­rin alueen hak­kuis­ta tehdyn va­li­tuk­sen

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piirin valituksen Aalistunturin alueen metsänhakkuusta.

Luonnonsuojeluliiton Lapin piiri valitti Lapin ely-keskuksen päätöksestä hylätä toimenpidekielto Aalistunturin, Miekojärven ja Lounais-Lapin erämaan kansallispuistoesitysten alueille, jota Luonnonsuojeluliitto oli aiemmin alueille hakenut.

Kysymys on käytännössä siitä, että luonnonsuojelulain säädettyjen pakkokeinojen käyttäminen, eli tässä tapauksessa hakkuiden kieltäminen, edellyttää, että joku lyö laimin luonnonsuojelulain tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten noudattamisen taikka ryhtyy niiden vastaiseen toimeen.

Ratkaisussaan hallinto-oikeus katsoo, että ely-keskus on ennen päätöksen tekemistä huolehtinut asian selvittämisestä riittävällä tavalla metsänkäyttöilmoitusten, lajien havaintotietojen sekä Metsähallituksen hakkuutoimenpiteiden osalta.

Lisäksi alueille esitettyjen kansallispuistohakemusten käsittely on ollut ely-keskuksen päätöksentekohetkellä kesken, eikä kansallispuistoalueita ole perustettu.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi