Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Halin sel­vi­tys osoit­taa: Jul­ki­nen van­hus­ten­hoi­va maksaa sel­väs­ti enemmän kuin yk­si­tyi­nen, koska pal­ve­lusete­lien hinnat on pol­jet­tu alas

Rovaniemellä kaupungin oma ympärivuorokautinen palveluasuminen maksoi viime vuonna kolmanneksen enemmän kuin yksityinen. Lapin hyvinvointialueelta vastaavaa vertailua ei ole vielä saatavissa.

Julkisesti tuotettu ikäihmisten ympärivuorokautinen hoiva on huomattavasti yksityistä palvelua kalliimpaa, selviää Hyvinvointiala Hali ry:n laskelmista.

Rovaniemellä julkisesti tuotettu hoivavuorokausi maksoi viime vuonna runsaat 30 prosenttia enemmän kuin vuorokausi yksityisessä hoivakodissa. Oulussa vastaava hintaero oli peräti puolitoistakertainen.

Tiedot selviävät yksityistä sosiaali- ja terveysalaa edustavan Hali ry:n selvityksestä, jossa se laski ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen kustannuksia useissa kaupungeissa.

Rovaniemeltä tarkastelussa oli mukana vain yksi kaupungin oma yksikkö, 24-paikkainen Aaltoranta. Muut kaupungin yksiköt jätettiin laskelmasta pois, koska niissä tapahtui vuoden mittaan merkittäviä muutoksia.

Hoivavuorokausi Aaltorannassa maksoi kaupungille viime vuonna 173 euroa, kun yksityisten toimijoiden tuottaman hoivavuorokauden hinta oli runsaat 131 euroa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi